CoxHealth Cafeteria Renovation

The original cafeteria at the south campus of CoxHealth in Springfield, Missouri stood the test of time since opening it’s doors in 1985, and was due for a fresh modern look and feel to bring everything up to the high quality standards of CoxHealth. The renovation required hdesigngroup to rethink and improve flow to relieve congestion during busy times of the day. This allows a quicker in and out service making nutrition services operate more efficiently throughout the day while providing expanded food choices. The new improvements opened up the existing spaces allowing for a new salad bar and soup station, increased grab-and-go options, additional cashier stations for quicker checkout, and new expanded beverage and condiment station locations. New finishes throughout include new flooring, ceilings, lighting, stone accent walls, audio-visual improvements, bar top seating with charging stations, modernized railings, and new furniture including soft seating lounge areas. These improvements were managed and coordinated over six two-week phases in order to minimize disruption to customers, patients, and staff.